Proje Hibe Rehberi – Ocak

Kız Kardeşim Hibe Programı

Kız Kardeşim Projesi, Ocak 2018’den bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye işbirliğiyle yürütülmektedir. Yeme&içme sektörüne yönelik çalışan ya da işletme sahibi olan kadın girişimcilerin, işletmelerini geliştirebilmeleri için 29 girişimci kadına 25 biner TL ve 1 girişimci kadına 40 bin TL jüri özel ödülüyle toplamda 765.000 TL’lik iş geliştirme hibesiyle desteklenmesi amaçlanmaktadır.

  

GEF Küçük Destek Programı

Küresel Çevre Fonu (Global Environment Facility – GEF), 1992 yılında BM Çevre ve Kalkınma Konferansı sonrası, küresel çevre sorunlarıyla mücadele etmek ve Birleşmiş Milletler Biyolojik Çeşitlilik ve İklim Değişikliği Sözleşmelerine taraf olan ülkelerde bu sözleşmelerin uygulanmasına destek olmak temel hedefiyle oluşturulmuştur. Bütçe kısıtları doğrultusunda ağırlıklı olarak Ankara ve Ankara sınırları içinde kalan sosyo ekonomik üretim alanları (geleneksel doğa dostu üretimin sürdüğü alanları) ölçeğindeki projeler desteklenecektir. Son başvuru tarihi 15 Ocak 2021.

 

ABD Büyükelçiliği Hibe Programı Proje Teklif Çağrısı

ABD Türkiye misyonu, ülke genelinde uygulanacak yeni hibe programının temaları; Ortak Güvenliğin Desteklenmesi, Ekonomik Refahın Güçlendirilmesi, Demokratik Değerlerin Pekiştirilmesi, Türk-Amerikan İlişkilerinin Güçlendirilmesi olarak açıklandı. Son başvuru tarihi 29 Ocak 2021.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu Hibe Duyurusu

Amerika Birleşik Devletleri Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu, Irak, Ürdün, Lübnan ve Türkiye’deki yerinden edilmiş Iraklı ve Suriyelilere destek sunan sivil toplum örgütü programları için teklif çağrısını duyurdu. Son başvuru tarihi 7 Ocak 2021.

Matra (Sosyal Dönüşüm) ve İnsan Hakları (HR) Programları İçin 2021 Yılı Proje Çağrısı

Hollanda Krallığı Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu, 2021 yılı Matra (Sosyal Dönüşüm) ve İnsan Hakları (HR) Programları için Proje Çağrısı duyurusunu yayınladı. Sivil toplum örgütleri, kar amacı gütmeyen eğitim kurumları, yarı-devlet kurumları ve belediyelerin insan hakları ve hukukun üstünlüğü alanında proje başvurularına açık olan programa başvuru tarihine göre daha önce yapılan başvurulardan başlanarak değerlendirmeye alınacak.

 

2567 TÜBİTAK – MIGHT (Malezya) İkili İşbirliği Çağrısı

TÜBİTAK ile Malezya Sanayi-Hükümet Yüksek Teknoloji Grubu (Malaysian Industry-Government Group for High Technology-MIGHT) arasında açılan çağrı kapsamında iki ülkenin bilim insanlarınca gerçekleştirilecek olan ortak akademi-sanayi işbirliği projeleri desteklenecek. Son başvuru tarihi 12 Şubat 2021.

 

2522 TÜBİTAK – NRDIO (Macaristan) İkili İşbirliği Çağrısı 

TÜBİTAK ile Macaristan Ulusal Araştırma Geliştirme ve Yenilik Ofisi (National Research, Development and Innovation Office – NRDIO) arasında iki ülkenin bilim insanları arasında gerçekleştirilecek olan ortak akademik-sanayi iş birliği projeleri desteklenecektir. Son başvuru tarihi 12 Şubat 2021.

  

TÜBİTAK  “1501-Sanayi AR-GE Destek Programı”  ve “1507-KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı” 2021 Yılı 1. Çağrıları 

Çağrılar ile KOBİ ölçeğindeki firmaların proje esaslı araştırma ‐ teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Başvurular 04/01/2021 tarihi itibariyle alınmaya başlanacaktır. 

1501 için ön kayıt başvurusu son tarihi 12 Şubat 2021. 

1507 için ön kayıt başvurusu son tarihi 11 Şubat 2021.

 

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı

Gençlerimizin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde ettikleri 4006 – TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Çağrı Metni yayınlandı. Son başvuru tarihi 22 Ocak 2021.

 

COSME – İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı

Açık çağrılar, bütçeler ve son başvuru tarihleri listesi

.: Turizm Sektöründe Dijitalleşme ve Yenilikçiliği Kavrama

8 Milyon Avro – 11 Şubat 2021

.: Ekonomik Toparlanmada KOBİ’lerin İleri Teknolojileri Yakalaması İçin Stratejik İşbirlikleri Çağrısı

5 Milyon Avro –2 Şubat 2021

.: Yenilikçi Kamu İhale Konsorsiyumlarının Eş-finansmanı Çağrısı

5 Milyon Avro – 20 Ocak 2021

.: Avrupa #Kümeler Mükemmeliyet Programının #ClusterXchange Planı İle Ekosistemler ve Şehirlerin Bağlanması Çağrısı

6 Milyon Avro –2 Şubat 2021

 

UFUK2020 (HORIZON2020) Çağrıları 

Açık çağrılar, bütçeler ve son başvuru tarihleri listesi

.: Şeffaf ve Erişilebilir Denizler ve Okyanuslar: Okyanusun Dijital İkizine Doğru

12 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

.: Afrika ile Yeşil Dönüşüm ve Enerjiye Erişim Ortaklığının Hızlandırılması

40 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

.: Vatandaşların Eğitim, Vatandaş Bilimi, Gözlem İnisiyatifleri ve Sivil Katılım Yoluyla Sürdürülebilir Kalkınma ve Çevrenin Korunması için İklim Değişikliği Konusunda Harekete Geçmesini Sağlama

25 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

.: Yeşil Düzen İçin Davranışsal, Sosyal ve Kültürel Değişim

10 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

.: Enerji ve Kaynakların Verimli Kullanıldığı İnşaat ve Yenileme Çalışmaları

60 Milyon Avro – 26 OCak 2021

.: İklim Değişikliğiyle Mücadelede Endüstriyel Karbon Döngüsünün Kapatılması Fosil Kaynaklara Sürdürülebilir Alternatifler için Katalitik Yolların Endüstriyel Fizibilitesi

80 Milyon Avro – 26 Ocak2021

.: Biyoçeşitliliği ve Ekosistem Hizmetlerini Yeniden Depolama

80 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

.: Çiftlikten Çatala Stratejisini Destekleyen Sistemik Yeniliklerin Test Edilmesi ve Gösterilmesi

74 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

.: Yenilikçi Araçların Entegrasyonu ve Gösterimi ile Şiddetli Orman Yangınlarını Önlemek ve Bunlarla Mücadele Etmek

72 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

.: AB Bölgeleri İçin İklime Dirençli İnovasyon Paketleri

3 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

.: İklim Açısından Zararsız ve Sosyal Açıdan Yenilikçi Şehirlere Doğru

60 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

.: Avrupa Kapasiteleri İçin Vatandaşların Yeşil Anlaşma’ya Müzakere ve Katılımları

10 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

.: Sağlığı, Çevreyi ve Doğal Kaynakları Kalıcı ve Mobil Kimyasallardan Korumak için Yenilikçi, Sistemik Sıfır Kirlilik Çözümleri

40 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

.: Yenilenebilir Enerji Kaynakları ile Ticari / Endüstriyel Uygulamalar Arasındaki Bağı Büyüten 100 MW’lık bir Elektrolizör Geliştirmesi ve Gösterilmesi

60 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

.: Yenilikçi Kara Tabanlı ve Açık Denizlerde Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Bunların Enerji Sistemine Entegrasyonu

68 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

.: Sürdürülebilir ve Akıllı Mobilite İçin Çok Modlu Merkezler olarak Yeşil Havaalanları ve Limanlar

100 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

.: Bilimden Kanıta Dayalı Politikalara Kadar Endüstriyel Kimyasallara ve İlaçlara Birleşik Maruziyetleri Ele Almak İçin Düzenleyici Bilimin Teşvik Edilmesi

20 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

.: Tüm Paydaşlar ve Vatandaşlar İçin İklim Uyumunu ve Azaltmayı Destekleyen Son Kullanıcı Ürünleri ve Hizmetleri Geliştirilmesi

25 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

.: Avrupa Araştırma Altyapıları, Avrupa Yeşil Anlaşması Zorluklarının Üstesinden Gelmek için Kapasite Geliştirme ve Hizmetleri

28 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

.: Döngüsel Ekonominin Bölgesel Yayılımı İçin Ortaya Sistematik Çözümler Konması

60 Milyon Avro – 26 Ocak 2021

Sanayi Yenilik Ağ Mekanizmasi (SAYEM) 2. Faz Çağrısı

SAYEM 1. Faz çağrısı kapsamında özel sektör öncülüğünde, üniversite ve kamu iş birliğiyle ihtisaslaşmış bir AR-GE ve yenilik konsorsiyumu oluşturulması ve bu konsorsiyum aracılığıyla ürünleştirme yol haritası hazırlanması çalışmaları tamamlanmıştır. Faz 2’ye geçmesi uygun bulunan konsorsiyumlar Ürünleştirme Yol Haritaları çerçevesinde planladıkları Ürünleştirme Programının desteklenmesi amacıyla bu çağrıya başvuru yapacaktır. Kuruluş bazlı ön kayıt için son başvuru tarihi 7 Mayıs  2021.

 

2020-2021 Angela Burdett-Coutts ve Talat Miras Ödülleri

İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (İGAM)’nin göç alanında ve mültecilerle ilgili değer yaratanlar, onlara dokunup, hayatlarını iyileştirenler için 2020-2021 Angela Burdett-Coutts ve Talat Miras Ödülleri başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 30 Nisan 2021.

 

Sivil Düşün Yeni Destekleri

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun sivil toplum destek programı Sivil Düşün destekleri, başvuruları almaya başladı. 2022 yılına kadar başvuruya açık olacak yeni destek paketinde dört farklı kategori üzerinden başvuru yapılabilecek. Geliştir, Etkile, Duyur ve Güçlen kategorileri altında hazırlanan desteklere STÖ’ler ve aktivistlerden başvuru alınacak.

 

Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES)

KOOP-DES Programı ile kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması, rekabet güçlerinin artırılması ve bireysel tasarrufların uygun kooperatif girişimcilik modelleri ile ekonomiye kazandırılması hedeflenmiştir. KOOP-DES kapsamında, ilk uygulama olarak programa, kuruluş, işleyiş ve denetimleri Ticaret Bakanlığınca gerçekleştirilen, ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatifler ve üst kuruluşları başvurabilecektir.