KOSGEB; 2010 yılından beri girişimci ve işletmelerin yeni bir ürün / süreç / hizmet üretmesi, mevcut bir ürün / süreç / hizmet geliştirilmesi, iyileştirilmesi, ürünün kalitesi veya standardının yükseltilmesi, maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi vb. konulardaki Ar-Ge ve inovasyon niteliği taşıyan projelerine destek sağlamaktadır.
2021 yılında eklenen Ür-Ge (Ürün Geliştirme) modülü ile beraber işletmelerin; değişen pazar taleplerine ve teknolojik gelişmelere uyum sağlamaları amacıyla orijinal, iyileştirilmiş yada değiştirilmiş yeni bir ürün geliştirmeleri için gerçekleştirecekleri projelerine de destek sağlanmaktadır.
Program kapsamında makine-teçhizat, donanım, hammadde, yazılım ve hizmet alımı giderleri geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak, nitelikli personel giderleri, sınai mülkiyet hakları giderleri, test-analiz, belgelendirme ve diğer giderler (eğitim, proje tanıtım, proje danışmanlık, yurtiçi ve yurtdışı kongre, konferans, fuar ziyareti, teknolojik işbirliği ziyareti desteği ve girişimci için işletme kuruluş desteği) geri ödemesiz olarak desteklenir.
Destek üst limiti 750.000 ve destek oranı %75’tir. Nitelikli personel desteğinde destek oranı %100’dür. Buna ilaveten, KOSGEB, Kalkınma Planları ve Yıllık Programlarda belirlenen hedefler ile stratejik dokümanlardaki öncelikler doğrultusunda özel hedef gruplarına verilecek destek üst limitini 6.000.000 TL’yi geçmemek üzere arttırarak “Proje Teklif Çağrıları”na çıkabilmektedir. Bu kapsamda 2021 yılında 2 adet, 2022 yılında ise 1 adet Proje Teklif Çağrısına çıkılmıştır. Farklı çağrı konuları için teknik çalışma süreci devam etmektedir.
KOSGEB ile ilgili diğer bilgi ve güncellemeler için sosyal medya hesaplarımız ve web sitemizi takip edebilirsiniz.