Proje Hibe Rehberi – Haziran

UN Women-Kadın Haklarını ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Geliştirmek İçin Çağrı

Çağrının genel amacı, Türkiye’deki kadın hakları veya kadınların liderliğindeki ve diğer ilgili hak temelli STÖ’lerin kaynaklarını ve kapasitelerini artırarak toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sürdüğü durumlarda, kadın ve kız çocuklarının haklarını COVID-19’un etkilerini de göz önünde bulundurarak, Türkiye’nin ulusal politikasına ve uluslararası taahhütlerine uygun bir şekilde artırmaktır. Son başvuru tarihi 7 Haziran 2021.

TUSAŞ AR-GE İşbirliği Çağrıları

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından özgün ürünlerin üretimi ve bu kapsamda yürütülen ürün geliştirme projelerinin desteklenmesi amacıyla, Ar-Ge işbirliği çağrılarına yönelik hazırlanacak proje önerilerinin, uygun destek modelleriyle başlatılması planlanmaktadır. Son başvuru tarihi 7 Haziran 2021.

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı “MOBİLİTE” Çağrısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı “MOBİLİTE” Çağrısı kapsamında orta-yüksek ve yüksek teknolojili 152 ürüne destek veriliyor. Ürün listesinde yer alan GTİP kodları 2019 yılı tanımına göre belirlenmiş olup, güncellenen kodlar için 2019 yılı eşleniği dikkate alınacaktır. Çağrı kapsamında başvurusu yapılan yatırım projelerinin büyüklüğü 10 Milyon TL’den az olamaz. Son başvuru tarihi 8 Haziran 2021.

Avrupa Yenilik Konseyi Hızlandırıcı Çağrısı

Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki EIC Hızlandırıcı çağrısı, yeni başlayanlar ve küçük şirketler (özellikle Start-Up ve Spin-out şirketleri olmak üzere, bireysel KOBİ’ler) için oyunun kurallarını değiştiren yenilikleri geliştirmek ve büyütmek için finansman ve yatırım desteği sağlamayı amaçlamaktadır. Son başvuru tarihi 9 Haziran 2021.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van’da yıl içerisinde gerçekleştireceği “girişimcilik”, “sosyal girişimcilik”, “teknogirişimcilik” ve “çocuk girişimciliği” başlıklarındaki faaliyetlerini yerelde daha etkin kılmak için başlatacağı Girişim Elçileri modeli için genç girişimciler arıyor. Son başvuru tarihi 14 Haziran 2021.

UNESCO Kültürel Çeşitlilik Uluslararası Fonu (IFCD) 12. Başvuru Çağrısı

Fonun amacı 2005 Sözleşmesine taraf olan gelişmekte olan ülkelerde sürdürülebilir kültür politikaları geliştirme, araştırma ve uygulama yapan projelere destek olmaktır. Başvuruya açık proje alanları: Görsel-işitsel/sinema, tasarım, medya sanatları, müzik, sahne sanatları, yayıncılık ve görsel sanatlar S Son başvuru tarihi 16 Haziran 2021.

M-ERA.NET 2021 Yılı Çağrısı

M-ERA.NET 3 projesi 2021 çağrısının hedefi ileri malzeme mühendisliği alanında modelleme çalışmaları, yüzeyler, ara yüzeyler, kaplamalar, kompozitler, fonksiyonel malzemeler, sağlık uygulamaları için malzemeler, biyomalzemeler, eklemeli/katmanlı imalat alanına yönelik malzemeler ve malzeme teknolojileri ve nano/mikro malzemeler gibi ileri malzeme teknolojileri konularında ulusal araştırma stratejilerinin eşgüdümünün sağlanması, mükemmeliyetin teşvik edilmesi ve bu konudaki rekabetçiliğin arttırılmasıdır. Birinci aşama başvuruları son başvuru tarihi 15 Haziran 2021.

Sivil Toplum İçin Destek Vakfı – Her Yaşta Fonu Başvuruları

Yaşlanma ve yaşlılıkla ilişkili konularda (sağlık, eğitim, istihdam vb. gibi) faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını desteklemek amacıyla AvivaSA işbirliği ve mali desteğiyle hayata geçirilen Her Yaşta Fonu’nun başvuruları açıldı. Son başvuru tarihi 21 Haziran 2021.

TÜBİTAK – NRF Güney Kore İkili İşbirliği Proje Çağrısı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) arasında mevcut İşbirliği Protokolü çerçevesinde ortak araştırma projeleri desteklenecektir. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2021.

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı 2021 Dönemi Başvuruları

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı, sürdürülebilir kentsel kalkınma için stratejik unsur olarak yaratıcılığın belirlendiği şehirler ile ve şehirler arasında uluslararası işbirliğini geliştirmek amacıyla 2004 yılında kurulmuştur. Yaratıcı Şehirler Ağı; edebiyat, film, müzik, zanaat ve halk sanatları, tasarım, gastronomi ve medya sanatları olarak belirlenen yedi temayı içermektedir. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2021.

Ufuk Avrupa – AB Kadın Yenilikçiler Ödülü

Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki AB Kadın Yenilikçiler Ödülü, oyunun kurallarını değiştiren yeniliklerin arkasındaki kadın girişimcileri desteklemektedir. Avrupa Birliği, ilgili çağrı ile daha fazla kadın yenilikçiye yönelik farkındalık yaratmayı ve her yerde kadınlar ve kız çocukları için rol modeller oluşturmayı amaçlamaktadır. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2021.

TÜBİTAK – KUTUP 1001-2021 Yılı Çağrısı

Bu programın temel amaçları kutup bölgelerine ulusal seferlerin düzenlenmesi, Ulusal Kutup Bilim Programı’nın uygulanması, kutup bilimleri konusunda ikili işbirliklerinin tesis edilmesi ve diğer ülkelerin bilim üslerine bilim insanlarımızın gönderilmesi ve Antarktika’da Türk bilim üssünün kurulması olarak belirlenmiştir. Son başvuru tarihi 2 Temmuz 2021.

EIG CONCERT Japan 2021 Çağrısı

Avrupa ve Japonya arasında bilimsel ve teknolojik işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan bağımsız bir platform olan EIG CONCERT Japan kapsamında Japonya, Türkiye, Litvanya, Polonya, Almanya, Slovakya, Çekya, Macaristan, Norveç, İsviçre, İspanya, Bulgaristan ve Fransa’dan fonlayıcı kuruluşların katılımıyla “Düşük Maliyetli ve Temiz Enerji Olarak Sürdürülebilir Hidrojen Teknolojisi” başlıklı ortak işbirliği çağrısı açılmıştır. Son başvuru tarihi 9 Temmuz 2021.

Ufuk Avrupa Tedarik Liderliği Ödülü

Avrupa Yenilikçi Tedarik Ödülleri, Avrupa ve ilişkili ülkelerde yenilikçi tedarik çözümleri alanında kamu ve özel sektör tedarikçilerini ödüllendirmeyi amaçlamaktadır. Ödül aynı zamanda, yenilikçi çözümlerin pazara sunulmasında alıcı ve tedarikçilerin yakın işbirliğinin önemini vurgulamaktadır. Son başvuru tarihi 29 Temmuz 2021.

AB Sosyal Ayrıcalık ve Özel Yetkinlikler Hatları Sosyal Diyaloğa Destek

Bu çağrı, sektörler arası ve sektörel düzeyde sosyal diyaloğun desteklenmesine katkıda bulunmayı, Avrupa sosyal diyaloğunu geliştirmeyi ve özellikle Covid krizini takiben ulusal sosyal ortakların kapasitesini oluşturmayı ve güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Son başvuru tarihi 30 Temmuz 2021.

Tek Pazar ve Ticaret Programı Kurumsal Avrupa Ağı

Avrupa şirketlerinin çevresel, sosyal ve ekonomik alanda daha sürdürülebilir hale gelmesi, dijitalleşmeden yararlanması ve her tür beklenmedik duruma karşı daha dirençli olması düşünülmektedir. Böylelikle, şirketlerin küresel pazarlarda daha rekabetçi hale gelmesi ve önümüzdeki on yıllarda bu artan rekabet gücünü sürdürebilmesi beklenmektedir. Son başvuru tarihi 11 Ağustos 2021.

ERA-NET FOSC ve SUSFOOD2 Ortak Çağrısı

Bu çağrının ana temasını, gelecekteki gıda sistemlerini daha sürdürülebilir hale getirmek için iklim değişikliği, sistem şokları ve sınırlı doğal kaynaklara karşı çözümler bulunması oluşturmaktadır. Son başvuru tarihi 16 Ağustos 2021.

Avrupa Konseyi Akademik Bütünlüğün/Güvenirliğin Desteklenmesi İyi Uygulama Programı

Programın, Eğitimde Etik, Şeffaflık ve Bütünlük Platformu’nun “üye ülkeler arasında bilgi ve iyi uygulamaları mümkün olan en geniş şekilde paylaşmak ve eğitimde etik, şeffaflık ve dürüstlük konularında farkındalık yaratmak” misyonuyla uyumlu olduğu belirtilerek, programın ilk yılında, Covid-19 sağlık krizi sırasında akademik dürüstlüğün desteklenmesi için bulunan çözümlere beş başlık altında (öğretim ve öğrenme, politika, usuller, iletişim, yönetişim/yapılar ile mesleki eğitim) odaklanacağı kaydedilmektedir. Son başvuru tarihi 20 Ağustos 2021.

TÜBİTAK Katar Ulusal Araştırma Fonu (QNRF) ile 2021 Yılı Ortak Çağrısı

Türk ve Katarlı araştırmacılarla sanayicileri bir araya getiren ‘Akademi-Sanayi İşbirliği’ 2021 yılı Ortak Çağrısı açıldı. Bu yıl dördüncüsü açılan çağrının konusu “Otonom Sistemler” olarak belirlenmiştir. Son başvuru tarihi 1 Eylül 2021.

Ufuk Avrupa Tıbbi Teknoloji ve Cihazlar: Laboratuvardan Hastaya

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen erken aşama araştırmaları aracılığıyla hastaların ve doktorların yeni tıbbi teknolojiler ve cihazlardan faydalanması mümkün olacaktır. Son başvuru tarihi 22 Eylül 2021.

Ufuk Avrupa Enerji Toplama ve Depolama Stratejileri

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yenilikçi enerji teknolojileri üzerine erken aşama araştırmalar aracılığıyla, gelişmiş ve sürdürülebilir enerji toplama ve depolama teknolojilerinin sistemle bütünleşmesi de mümkün olacaktır. Son başvuru tarihi 22 Eylül 2021.

Avrupa Yenilik Konseyi Geçiş Çağrısı

Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Avrupa Yenilik Konseyi Geçiş Programı, laboratuvarda deneysel ilke kanıtının ötesine geçen inovasyon faaliyetlerini finanse etmektedir.  İlgili çağrı ile olgunlaşan bir teknolojinin iş vakasının hazırlanması ve pazara sunulmasının desteklenmesi amaçlanmaktadır. Son başvuru tarihi 22 Eylül 2021.

Ufuk Avrupa – Avrupa Yenilikçilik Konseyi ve Avrupa Girişimcilik İnisiyatifi (Start-Up Europe) Arasındaki Sinerjinin Artırılması

Kapsam, yerel dijital pazar ve derin teknoloji alanında girişimcilik ekosistemlerini bir araya getirmeyi ve girişimciler için sınır ötesi hızlandırma faaliyetlerini desteklemeyi içermektedir. Son başvuru tarihi 22 Eylül 2021.

Avrupa Komisyonu Gençlik Gönüllülüğü Faaliyetlerini Desteklemek İçin Çağrı

Avrupa Dayanışma Programı, ihtiyaç sahibi kişilere yardım etmekten, sağlık ve çevre alanlarındaki eylemleri desteklemeye kadar, AB ve ötesinde çeşitli alanlarda gönüllü faaliyetlerde bulunmak isteyen gençleri destekler. Bu yılın önceliği sağlık olacak ve gönüllüleri COVID-19 salgınının etkisi ve bu etkinin azaltılması dahil olmak üzere sağlık sorunlarını ele alan projelerde çalışmak üzere destekleyecektir. Son başvuru tarihi 30 Ekim 2021.

2021 Yılı Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) Başvuruları

2021 yılı Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) başvuruları sadece elektronik ortamda Enerji Verimliliği Destek Yönetim Sistemi (EVDES) üzerinden alınacaktır. Son başvuru tarihi 31 Aralık 2021.

TÜBİTAK -2221 Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı

Yurt dışında bulunan yerleşik bilim insanlarının davet edilmesi ve konuk bilim insanlarının Akademik izin döneminde (sabbatical) Türkiye’deki üniversite ve enstitülerde her türlü akademik ve Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştirmesine olanak sağlanması amacıyla yürütülen programa başvurular sürekli açık olacaktır.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Başvuruları

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü; kapasitelerinin geliştirilmesi, kamu kurumları ile olan ilişkilerinin arttırılması ve karar alma mekanizmalarına aktif katılım sağlanması, toplumsal sorunlara gönüllü kuruluşlar aracılığıyla çözüm üretilmesi gibi çeşitli amaçlarla derneklerin faaliyetlerini desteklemektedir. Bu kapsamda Genel Müdürlük, her yıl bütçe imkânları doğrultusunda derneklerce hazırlanan projelere yardım etmektedir.

Sivil Düşün Yeni Destekleri

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun sivil toplum destek programı Sivil Düşün destekleri, başvuruları almaya başladı. 2022 yılına kadar başvuruya açık olacak yeni destek paketinde dört farklı kategori üzerinden başvuru yapılabilecek. Geliştir, Etkile, Duyur ve Güçlen kategorileri altında hazırlanan desteklere STÖ’ler ve aktivistlerden başvuru alınacak.